טיפול בנפש לחולת סרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

13/05/2015 | 15:27 | מאת: שני

שלום , שמי שני וגיסתי חולה בסרטן הלבלב בשלב 4 וסופני, כרגע היא נמצאת בבית כי היא אינה יכןלה להמשיך את הטיפולים . ברצוני להסביר שאנו משפחה מאוד מאמינה ולא רוצים להאמין לרופאים אנו מחפשים מישהו שיגיע לבית החולה על מנת שיחזק את הנפש שלה ושיגרום לה לראות את האור בקצה המנהרה . אשמח לדעת אם יש מישהו כזה . תודה רבה

שלום שני סרטן לבלב בשלב זה מבשר על אורך חיים מוגבל. כמו שאת מבקשת לחזק את הנפש שלה זה נכון, אך לדעתי לא נכון להשלות אותה או אתכם. רק חשוב לי לתת לך דוגמה: פנו אלי לתמוך במשפחה כי אם המשפחה שלהם 4 ילדים קטנים במצב מאוד סופי של חייה.הם משפחה דתית ולא היו מוכנים לשמוע על פרידה והאב אמר אנחנו יודעים שבעזרת האל הכל יסתדר וכך גם אמרו לילדים ואני מאמינה שגם האב חשב שהרופאים לא יודעים.. האם נפטרה לאחר כמה ימים , הילדים לא עשו פרידה ממנה וכעט המצב שלהם ממש בכי רע. אני חושבת שתמיכה לה ולכם בהחלט חשובה. אינני יודעת היכן את גרה אך אם אתם חברי קופת חולים כל שהיא יש היום בכל קופה צוות הוספיס שמסייע למשפחה בכל התהליכים. יש גם מה שנקר ליווי רוחני, יש אנשים שעוסקים בזה ומגיעים לבתי המטופלים. אפשר לחפש באינטרנט. אחד הדברים החשובים באמת זה לעשות תהליך פרידה ממנה וגם אם יש ילדים לאפשר להם להפרד, פרידה לא עושים ברגע האחרון, אלא מתחילים כאשר מבינים שזה שלב סופני. אנחנו יודעים שפרידה מאפשרת גם לחולה וגם למשפחה חוויה מאוד משמעותית וחשובה למשפחה להמשך הדרך. בפרידה חשוב לסגור ענינים לא סגורים, להגיד מה שרוצים, לשחרר את החולה ולאפשר לו למות בשלווה. מאחר ואני נוסעת לחופשה של שבוע ימים ולא בטוח שאוכל להיות זמינה, אני יכולה להשיב עד מחר לפנות ערב. כך שאם את מבקשת לדעת עוד, אשמח אם תכתבי בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם