גוף - נפש וסרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

18/02/2015 | 10:31 | מאת: אבייים רון כרמל

עברתי עם אמא שלי דרך מרתקת בליווי התהליך שעברה מאז גילו לה לימפומה. מאז היתה לי הזכות לטפל וללוות מספר נשים וגברים שהתמודדו עם סרטן, אותם ואת בני משפחותיהם. התובנה הברורה ביותר שלי היא שהשפעת האיזון הרגשי, מצב הרוח, והאיזון הנפשי על מצבו הפיסי של מבריא הסרטן ומצבם הפיסי של בני משפחתו הם ביחס ישר. השינוי שאמא שלי עשתה בחייה (ובזכותה גם אני שיניתי) בגיל 73 היה מדהים ואני מאחל לכל אחד ואחת המתמודדים עם סרטן ולבני משפחותיהם להביט גם פנימה ולהתייחס גם לנפש ולרוח ולא רק לגוף.

כה לחי על תגובתך אביים אכן אנו יודעים שעבודת גוף נפש היא התשובה לאיכות חיים גם בזמן המחלה וכמובן בהמשך הדרך מאחלת לכם שנים בריאות בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם