תמיכה פסיכולוגית לבת 5

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

30/11/2014 | 10:49 | מאת: ליאת

היי, אני אמא לבת 5 שסובלת מחרדות ומהתנהגויות מוזרות ואלימות בגן בו נמצאת. אבא של הילדה חולה במחלת סרטן קשה ונמצא בבית בתפקוד נמוך מאוד (רוב הזמן במיטה). יש לנו עוד פעוט בן שנתיים כך שהילדה ממש לא מקבלת מספיק תשומת לב ותמיכה ממני (לא מצליחה לתת לה זמן רק בשבילה באופן קבוע) הילדה חכמה ולקחה קשה את נושא המחלה של אביה ומודעת לתהליך ובלי קשר גם מאוד מתעניינת וחוקרת אותי בנושא המוות (לכאורה בלי קשר, בפועל אני מאמינה שעם קשר). המליצו לי בגן על טיפול תמיכה פסיכולוגית עבור הילדה. הבעיה היא שגם היקף העבודה שלי נפגע ואני לא כ"כ יכולה להרשות לעצמי טיפול ממושך קבוע (שאני מאמינה שגם עם השתתפות קופ"ח יעלה לפחות 100 שח לפגישה). ובקיצור, האם ידוע לך על איזושהי אפשרות של עזרה נוספת במימון שירות פסיכולוגי לילדה? תודה מראש!

30/11/2014 | 10:51 | מאת: ליאת

רק להוסיף שהאבא בן 42 והמחלה התגלתה אצלו בגיל 40 במצב מאוד מפותח ואלים

שלום ליאת אני לא מכירה את השרות שניתן בגנים במקרים כאלה, אך אני מאמינה שיש שירות פסיכולוגי שניתן לקבל ללא עלות מהפסיכולוגית של העיריה. באשר להתנהגות הילדה, החשש שלה מלאבד אבא, הצורך שלה לדעת, החקירה שהיא עושה לך באה אולי מתוך חשש שאו שאת לא מספרת לה את האמת או שלא מספרת ומשתפת אותה, העיקרון חשוב לזכור שילד שנמצא ורואה את מה שקורה חייב הסבר על מה קורה, כמובן שרק באותה המידה שהוא יכול לקלוט. הטוב ביותר זה לשאול אותה שאלות, ודרך התשובות שלה תוכלי לדעת מה היא יודעת ומה לא , או מה מוטעה ושגוי. ילדים להורים חולים נעשים הרבה יותר מחודדים לגבי תגובות, לגבי התנהגויות של ההורים, הסבים, הגננת וסביבת הילדים ולכן כל מה שקורה או שהבת שלך אומרת קשור, הכל קשור ואת מבינה זאת.חשוב לזכור שאסור בשום אופן לשקר, להסתיר או למכור "לוקשים" לילדים ראיתם והבנתם חדה ואם לא מדברים איתם, או מסתירים, הם מפתחים חרדות ופחדים וקשה להם מאוד. נראה שגם את יכולה להיות הפסיכולוגית של הבת שלך, וגם להעזר בגננת ובכל מי שיכול לסייע ולהיות אמיתי. דבר נוסף שחשוב זה להמשיך לשים גבולות ולא להתיר את הרסן, כי במקרים כאלה יש המון רחמים על הילדים ונותנים להם הכל וזה לא לטובתם, להפך ככל שהמצב יותר קשה ויש בלגן מסביב כך הם זקוקים ליותר סדר ואירגון במידה ותרצי להמשיך להתכתב איתי אני זמינה בשבילך בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם