היערכות משפחתית לטיפולים של בעלי

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

02/07/2017 | 23:29 | מאת: קיקי

בעלי אובחן לאחרונה כחולה בהודג׳קינס. יש לנו 2 ילדות בנות 7 ושנה. אני מניחה שבמהלך הטיפולים הוא יהיה חלש ויסבול מתופעות לוואי כמו הקאות וכאבים. שואלת: עם מי אפשר להתייעץ כדי להיערך מראש עם תרופות שמקלות, אולי להזמין תורים לטיפולים אלטרנטיביים? איפה הכי טוב לקבל מידע על דברים שיכולים לעזור? וגם; בתי בת ה 7 לוקחת קשה כל פעם שאחד מאיתנו חולה. מאוד דואגת והפחתת מזה. האם כדאי להתארגן כך שבעלי ישהה בימים הקשים אצל הוריו? אני גם פחות זמינה לטפל בו בגלל הבנות. עם מי מתייעצים לגבי מה ואיך מספרים לה?

שלום לך. את מעלה כאן שתי סוגיות, האחת איך מדברים עם הילדים, ואיך ממשיכים לחיות כמשפחה עם כל הקושי והכאב הנורא. ילדים בכל גיל קולטים מהר מאוד מה שקורה בבית, והדרך הנכונה היא לשתף אותם במה שקורה, כמובן המידע חשוב שיהיה מותאם לגיל וליכולת של הילד לרצות לדעת. הרחקה של החולה מהבית עושה עוד יותר מיסתורין ומעלה עוד יותר את החרדה. הכי נכון להשאר בבת ולבקש עזרה שתנתן בבית, אפשר לשתף את הגדולה בנתינת עזרה, זה יעשה לה טוב וישדר לה שאתם בוטחים בה. הכי חשוב לא להסתיר ולא לזייף ולא למכור דברים לא אמיתיים. הדרך הנכונה ביותר היא לשאול את הילדים מה הם רוצים לדעת על המצב של אבא. אני מוכנה להמשיך להדריך אותך במידה ותרצי אני נכנסת לאתר מידי יום/יומיים את יכולה גם להתייעף עם אנשי טיפול של בריאות הנפש בקופת החולים בו את חברה. לכי עם תחושות הבטן שלך ושתפי, בקשי עזרה בתקופה קשה זו, אל תנסי להיות גיבורה ותשאלי. בסופו של דבר אתם משפחה שתתמודדו עם המצב וככל שהדברים יהיו גלויים לא תצטרכי לבזבז אנרגיה על סודות נמצא כאן בשבילך נטע מוזר ליויתי הרבה משפחות עם ילדים במצבים דומים והמשפחות שיצאו הכי בריאות ממצבים קשים אלו הם משפחות שהיו פתוחות.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם