כתיבה תומכת במשפחות חולי סרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

23/02/2017 | 15:42 | מאת: ריקי דנון

נטע שלום רב, אני עיתונאית וסופרת שעברתי לפני כשלושה חודשים טראומה רצינית בעקבות חשד לסרטן ריאות. בסופו של דבר לשמחתי האבחון היה שגוי. בגלל האימה והבהלה שאחזו בי, המעבר הכל כך חד ממצב של ביטחון ואמונה בחיים למצב של מחלה, חידלון חלילה מוות, התחלתי לעבוד עם חברה שבעלה גוסס מסרטן והובלתי אותה לביטוי בכתב של כל הרגשות שלה, מכתבים אליו וכו'. היא אמרה לי שזה מאוד עזר לה מה שאני עושה אתה כי קשה היה לה להוציא רגשות. אני רואה מצווה גדולה בעזרה לאנשים שלא יודעים היכן לשים את חוסר האונים שלהם, המצוקה, הפחד ולעיתים גם הפרידה הנוראית. כיוון שאני מנחה סדנאות כתיבה רציתי לפנות דווקא לאנשים הללו, שבעיני הם הגיבורים הכי גדולים של אובדן יקיריהם. אני אינני איש מקצוע, אבל אני אדם תומך וקשוב עם יכולת לייצר מוטיבציה. אני מוצאת שדרך הכתיבה אני יכולה לגרום לאנשים לשחרר את כל העצב שלהם ולספר את הסיפור שלפעמים רק לספר אותו כבר מקל. אשמח אם הודעה זו תפורסם ואוכל לעזור לאנשים. תודה רבה. וכן- את אדם מאוד מקסים. ריקי דנון 0528424702

24/02/2017 | 21:32 | מאת: כתיבה ככליתומך

שלום ריקי. כל מילה שלך בסלע, אני עצמי כותבת ואני מבינה על מה שאת מדברת. אני חושבת שאת עושה עבודה נהדרת עם החברה. כתיבה הוא כלי נהדר וחשוב גם שהיא לא תישאר כערוץ היחידי, ואם את רואה שהיא נפתחת תציעי לה לדבר, לספר, לשתף, לבכות וכו'. אחד הדברים החשובים הוא פרידה מבעלה והדרך היא באמצעות דיבור של שניהם. כל המחקרים מראים שבני זוג שנפרדו נכון (כן יש כזה דבר) חייהם לאחר המוות של בן/בת הזוג היו הרבה יותר טובים, האבל היה לא טראומתי. אם תרצי הדרכה כיצד לסייע לה להיפרד, אני זמינה באתר ונוכל להתכתב בברכה נטע מוזר

24/02/2017 | 21:42 | מאת: ריקי

תודה רבה לך נטע ותודה שאת מציעה לעזור. ברכות ריקי דנון

שלום ריקי אני חושבת שאת עושה מצווה ואני מאמינה שכתיבה משחררת וחשובה מאוד אני עצמי כותבת הרבה וידעת את ערכה של כתיבה אם אדע על מעונינים בדבר אשמח לתת את פרטיך בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם