אבא גוסס מלוקמיה ............

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

05/01/2017 | 23:11 | מאת: רוני

שלום לך נטע אבא שלי גוסס רמת טסיות ירדו ל7000 וכיום לא בביהח ..אי אפשר לרפא אותו מקבל טסיות במנות..אנחנו וגם הוא יודעים שהוא במצב קשה..לא יודעים כמה זמן יחיה..הוא מבקש לעשות דברים ואנחנו בשמחה עושים מה שרק מבקש כמו ללכת לים להסתכל .כמו מסעדה , כמו הצגות מה שליבו חפץ ,,,אני קבלתי מידע שהבעיה תהיה שמתחילים דמומים ואי אפשר לעצור אותם.....אני רואה אותו והוא לא נראה חולה ,חוץ משנראה עייף .אני מפחדת לראות אותו פתאום במצב קשה שזה יכול להגיע כל יום איך יכולה להכין את עצמי ..למצב זה,,,הוא שבחיים לא ראיתי דמעה בעינו ..רואה אותו עם דמעות לאחרונה ..עזרי לי להכין עצמי אני הבכורה ..בכיתי המון לפני שבועיים שהוציאו אותו מבידוד כי אמרו לו שביהח יותר מזוהם משיהיה בסוף הדרך בבית. תודה לך מראש אישה יקרה

שלום לך. השאלה שלך נפלאה והלוואי והרבה היו מוכנים להכין עצמם ואת יקיריהם לקראת המוות. העיקרון הכי חשוב בעיני הוא להיות כנה עם עצמך ועם החולה במידה והוא רוצה כנות. לא להתעסק עם הסברים רבים ובעיקר להחליף את ההסבר בשאלה, אם את רוצה להגיד משהו אל תגידי, תהפכי את אמירתך לשאלה. דוגמאות לשאלות: איך אתה מרגיש, האם יש משהו שהיית רוצה להגיד לי, מי היית רוצה שיבוא אליך אם בכלל. מה היית רוצה שאעשה בשבילך, מה אתה חושב שעשיתי ולא התאים לך. אומץ זה שם ההתנהגות הנכונה, לא לפחד, כאשר מפחדים החולה נשאר בודד עם מחשבותיו, רגשותיו ופחדיו. לבכות ביחד זה חשוב, להגיד לו את מה שאת מרגישה כלפיו ומה את מרגישה עם מה שקורה לו , חשוב ביותר. במידה ואת מרגישה שהמצב מתדרדר ואבא שלך פתוח ורוצה לדבר, לשאול שאלות על איך ואיפה היה רוצה להיקבר, איזו הלוויה היה רוצה. האנשים הנוטים למות בדרך כלל מאוד רוצים לדבר על הנושאים הללו אך הם מפחדים לפגוע/להפחיד את בני המשפחה ואז כל אחד נשאר לבד על מחשבותיו ורגשותיו. נמצא בכל המחקרים שכאשר בני משפחה והחולה עשו פרידה ונאמרו הדברים שכל אחד רצה להגיד אך לא אמר קודם, גם המוות טוב יותר וגם הנשארים בחיים עוברים את האבל בצורה יעילה יותר והחזרה לחיים לאחר המוות אינה מלאה ביסוריי מצפון ובתחושת חבל. אשמח להתייחס שוב באם תשאלי בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם