פרופסיה - מין
דיון מתוך פורום רפואת עור ומין
שלום דוקטור. :) אני בכוונה מפנה את השאלה בפורום הזה ולא בפורום שקשור בשיער מאחר ואני רוצה תשובה מדוייקת מרופא עור לגבי הפן המיני של הטיפול בפרופסיה. אני בן 33 ולפני כמה ימים הלכתי לרופא עור לגבי סבוראה שיש לי ותוך כדי שאלתי אותו גם על תחזוק השיער (למרות שיש לציין שיש לי שיער חזק טוב ומלא אבל שאלתי כי תמיד טוב לתחזק) הרופא נתן לי לחפוף עם שמפו יום יום לסירוגין (יום ניזורל גם לפנים,ויום ד"ר עור) והוא גם רשם לי פרפסיה כי הוא אומר שלמרות שהשיער שלי יציב הוא עדיין דק וכדי לתחזק כדאי. בכל אופן אחרי שקראתי בפורומים ונים של הכדור אני דיי לחוץ מהתופעות לוואי שלו בעיקר בכל מה שקשור בחשק המיני ועוד יותר בעיקר במה שקשור בזרע. האם יש לתרופה הזאת השלכות עתידיות בכל הנוגע בלהביא ילדים???? האם בכלל יש להתייחס להערות אילו של האנשים או שהתופעות לוואי הללו הן לא מזיקות בכלל??? האם הכדור יכול להשפיע במידה מסויימת במצב רוח??? (תופעות הלוואי שלו בכל מה שנוגע בחשק מיני דיי מקבילות לתרופות מעלי סרטונין כמו ציפרלקס, סרוקסט וכו...) בקיצור האם אתה ממליץ על הכדור הזה ואם יש מה בכך לכל התופעות האילו שאנשים מציינים בהסטריה עליהן??? תודה רבה :)
עוד שאלה קטנה (ומצטער אם זה נשמע יותר כמו שאלה של איזה ילד מתבגר או משהו אבל אני חייב להסיר ספק ולהיות רגוע בעניין עד הסוף). בגלל שהבנתי שהכדור הזה איך שהוא "משחק" עם ההורמון הגברי טוסטסטרון, - האם הוא יכול להשפיע על גודל איבר המין ועל הגדלה של החזה???????? (אם אף במעט - כמובן אוותר על הכדור הזה).
מלכתחילה לא הבנתי מדוע התחלת ליטול את הכדור. הירידה בחשק המיני קורית באחוז קטן של מטופלים ובאופן עקרוני אם אתה כלכך מוטרד ובמצבך אינך חייב - מה ההגיון? ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com