שאיבה בואקום

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

01/10/2001 | 14:31 | מאת: ליאת

אני בת 34, נכנסתילהריון בטעות לאחר שעשיתי הפסקה של 5 שנים עם הגלולות. לאחר לבטים אני רוצה להשאיר את ההריון אבל בעלי לא מוכן בשום אופן. ואני נמצאת בבעיה רצינית.בכל מקרה אני רוצה לשאול כמה שאלות. . אם אחליט לעשות שאיבה בואקום אני רק בתחילת ההריון האם יש סיבוכים וסיכונים? אם בכל זאת בעלי ישתכנע ,לקחתי כדורי רדוקטיל (כדורים להרזיה בממצב שגודל שק העובר היה 0.4 ס"מ האם במצב כה מוקדם של ההריון כ3 שבועות יש סכנה והעובר יכול להיפגע. והאם אם אני אפיל וארצה להיכנס להריון עוד שנתיים האם תהיה לי בעיה יותר קשה להיכנס להריון (בגיל 36-37) תודה ליאת

01/10/2001 | 17:06 | מאת:

חג שמח, ליאת באם הבינותי נכונה, הרית לאחי שחדלת מנטילת גלולות, אותן נטלת במשך 5 שנים. אני מקוה שאת ובעלך תבחרו ותסכימו על הפתרון הנכון לגבי המשך ההריון. ישנן דרכים שונות לסיום הריון צעיר (עד 7 ש') כגון שאיבה (ואקום), נטילת מפיגין וציטוטק או גרידה, שיעור הסיבוכים המיידים והמאוחרים קטן מאד בכל אחת מהשיטות. כפי שידוע לך, יש קשר בין גיל האשה לבין פריון ונתון זה צריך לקחת בחשבון בעת ההחלטה במיוחד באם היה קושי להרות בעבר. לא ידוע לי על נזק לעובר מנטילת רדוקטיל, למידע נוסף פני לפרופ' אורנוי מירושלים (ניתן גם טלפונית) ושוב חג שמח