הפרעות במחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

01/10/2001 | 18:25 | מאת: יפית

ד"ר שלום אני בת 18.5 [התגייסתי לפני כחודשיים] ומאותה תקופה לערך המחזור הפסיק. ברצוני לציין שגם לפני כן היו תקופות בהם המחזור לא היה סדיר [לפני כשנה] . ולפני כמה ימים התחילו בחילות וגם היה לי הפרשות חומות [כיומיים] והפסיק. היו לי גם כאבי בטן ושילשולים. ברצוני לדעת האם התופעות נורמליות [האם ללחצי הצבא יש קשר] ומעבר לכך האם יכוליה להיות בעיה אחרת. אולי דלקת? התקררות?. לצערי אני גם לא תמיד אוכלת סדיר [וגם כך אפשר להוריד משקל...] ובקיצור מה אתה מציע/ממליץ. בתודה מראש יפית

01/10/2001 | 21:26 | מאת:

יפית שלום אני אנצל את פנייתך להדגיש מספר דברים אשר לפעמים נשכחים.... ישנה חשיבות רבה לביקורת שיגרתית, ע"י רופא נשים. כאשר המחזור אינו סדיר ובוודאי כאשר מופיע אחת לכמה חודשים, יש מקום לנטילת גלולות לשם הסדרת המחזור. בכל מקרה של אחור במחזור יש לשלול הריון, גם כאשר המחזור לא סדיר. כך יש לעשות גם במקרה שלך. במידה ואת מקיימת יחסים, הקפידי על נטילת גלולות למניעת הריון, אשר בנוסף למניעת הריון לא רצוי יסדירו את מחזורך. חג שמח