מין בזמן הוסת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

29/10/2001 | 12:06 | מאת: דור

האם הסיכוי לחלות בסרטן הרחם גבוה יותר אצל נשים שלא שומרות נידה והאם קיום יחסים בזמן נידה אכן מזיק לבריאות האשה?

29/10/2001 | 16:57 | מאת:

כפי שכבר נכתב במדור זה, במספר מחקרים אפידמיולוגיים נמצאה שכיחות נמוכה יותר של סרטן צוואר הרחם היהודיות. היו שניסו ליחס שכיחות נמוכה זו לשמירת נידה ואפילו ניסו לקשור זאת לביצוע מילה. אין הוכחות לכך, וכן אין הוכחות שקיום יחסים בזמן ווסת גורם לנזק אחר. קרןב לוודאי ששכיחות סרטן צוואר הרחם קשורה לגיל התחלת קיום יחסים, מספר פרטנרים, שכיחות מחלות מין יתכן ואף עישון וכן הלאה.