וסטיבוליטיס - לבנות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

03/10/2001 | 19:43 | מאת: שושי

אני חוזרת על שאלתי מהפורום שנעלם: האם יש מישהי שנרפאה מוסטיבוליטיס ללא ניתוח?

05/10/2001 | 17:38 | מאת: אדוה

מה זה וסטיבוליטיס?

07/10/2001 | 03:24 | מאת: טל

שושי, לפי מיטב ידיעתי בדרך כלל צריך לבצע ניתוח - זהו ניתוח קטן עם החלמה לא ממושכת שנדרש על מנת לכרות את הרקמה הדלקתית. יש כל מיני משחות וקרמים אבל בדרך כלל הם לא נחשבים יעילים. האם התייעצת עם גניקולוגים לגבי הענין? אני יודעת שיש רופא אחד בירושליים שנחשב מומחה ארצי בתחום - אולי כדאי לך לפנות אליו?

07/10/2001 | 09:44 | מאת: שושי

טל, תודה על התשובה. התייעצתי עם טובי המומחים לתחום, וגם ניסיתי כמה טיפולים. העניין הוא, שיש מטפלים שטוענים שיש להם הצלחה טובה בטיפולים "שמרניים" (ללא ניתוח), אבל לא שמעתי עדיין מבחורה שהיא נרפאה באמצעות טיפולים כאלה. אני שוקלת ניתוח, אבל רציתי קודם לשמוע האם יש בכל-זאת תקווה בלי ניתוח. הבעיה בניתוח, היא שהוא בלתי הפיך וגם מנוגד להשקפתי (אם יש בעיה בגוף, הפתרון לדעתי צריך להיות "מהשורש"). בכל זאת, אשמח לקבל את פרטיו של הרופא הירושלמי שהזכרת. הרבה תודה וחג שמח!!! אדוה - הקישי את המילה "וסטיבוליטיס" בחיפוש באתר. יש על זה הרבה חומר, וגם שתי כתבות שנכתבו ע"י ד"ר פרידמן- אחד המומחים לתחום (שדווקא מצדד בניתוח).