דחוף-וסטיבוליטיס, טיפול???

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

16/12/2004 | 21:35 | מאת: סימה

שלום, אני בת 22, נשואה טריה. בעלי הוא הראשון שקיימתי עמו יחסים. בזמן קיום היחסים אני חשה כאבים חזקים בפתח הנרתיק. רופאת הנשים שלי בדקה את כל האפשרויות (פטריה, החלפת סבון רחצה לאזור, רגישות לגלולות), ולא נמצאה הבעיה.(למרות שבתוצאות בדיקת מעבדה לא נמצאה פטריה, היא רשמה לי בכ"ז טיפול של כדור דרך הפה, של 2 נרות ושל משחה חיצונית). המשכתי לסבול מכאבים ופניתי אליה שוב. מבדיקה חזותית ונגיעה עם מקל אזניים בנקודות מסוימות בפתח הנרתיק היא הודיעה לי שיש לי וסטיבוליטיס ואמרה שאין פתרון חד משמעי- ניתוח אינו עוזר ולעיתים גורם לכאבים אחרים, משחות לא פותרות את הבעיה. היא רשמה לי מרשם למשחה מרדימה: "אמלה 5%" שלפי העלון המצורף, זה לשימוש חיצוני, אין למרוח על רקמות חיצוניות ואין לשפשף את האזור המרוח. יש לציין שבפעם האחרונה שקיימנו יחסים (ללא המשחה) היהלי דימום חלש מאד (ורדרד) שאינו מחזור. השאלות: האם אני יכולה לדעת בוודאות שזה וסטיבוליטיס, או שייתכן ומדובר במחלה אחרת? האם וסטיבוליטיס יכול לחלוף מתישהו מעצמו? ממה הוא נגרם? והאם זה בטוח להשתמש במשחה הנ"ל??? תודה מראש

16/12/2004 | 21:48 | מאת: סימה

בקשר למשחה שרשמה לי הרופאה, כתוב: "אין להשתמש על רקמות ריריות" ולא רקמות חיצוניות כפי שציינתי

17/12/2004 | 06:32 | מאת:

רגישות בפתח הנרתיק הינה בעיה של הדור הנוכחי וקיים קושי להתמודד עם בעיה זו. ברוב המקרים - יש תלונות ואין ממצאים. ואנו הרופאים מנסים לגשש באפילה. לתת טיפול תרופתי במשחות, כדורים, נרות וקרמים. ויש הממליצים על ניתוח. כמובן גם תזונה. יש סימנים לוסטיבוליטיס אך אין זה מחייב שהדבר - אכן וסטיבוליטיס. יש המאמינים בטיפול הכירורגי אך הניתוח אינו מבטיח - פתרון של 100%. סיבכתי אותך ?! בטוח שלא עודדתי אותך. הסימן המעודד שעם הזמן הבעיה תיעלם ואיננה לנצח. לרופאה שלך, יש אינטואיציה טובה והייתי ממליץ לך להמשיך אצלה בטיפול.