פטרייה עשקנית בנרתיק

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

03/12/2004 | 19:40 | מאת: שרון

שלום , אני בת 25 סובלת ב7 חודשים האחרונים מפטרייה בנרתיק, אני מטופלת אצל גניקולג ולצערי כל טיפול שניתן לי ,עוזר לי לימים ספורים והפטרייה חוזרת . אני לא אוכלת סוכרים( לפי עצת הגינקולוג) כבר חודש ומצבי יחסית הוקל מעט , ייתכן שיש נטיה לקנדידה כי התחלתי גם לפתח קושי לאכול מוצרי חלב, כרגע אני לא אוכלת שמרים ונוטלת אסידופילוס עפ טיפול של הומואפת. אני מאוד רוצה למצוא פתרון למצב הלא נעים ואני מרגישה שאין תרופה שיכולה לעזור , מאחר וניסיתי מספר רב של טיפולים שלא עזרו לי (כדורים , אגיסטן ) מה ניתן לעשות? תודה.

03/12/2004 | 23:13 | מאת: אסתי

שלום רב! אני חסידת השיטה הטיבעית ומשתמשת בה בכל מצב אפשרי. כמובן שיש מיקרים שאין אפשרות להימנע מתרופות. גם אני סבלתי ולעיתים עוד סבלת מפטריה בנרתיק. יש לי עיצה עבורך והיא שיטת טיפול יעילה. מה שחשוב שאם היא לא עזרה לך, היא בוודאי לא הזיקה לך וזה החשוב ביותר. יש צורך לשטוף את הנרתיק במי חומץ. כן כן חומץ למאכל. אני חושבת שהמינון הוא כף חומץ לכוס מים. אני אפילו עושה עירבוב של יותר חומץ. פשוט בעזרת מזרק את עושה שטיפה לנרתיק. כטיפול מונע אני עושה פעולה זאת כל חודש לאחר המחזור. כדי שתהיי שקטה ורגועה אני יכולה לומר לך שסיפרתי זאת לרופא הנשים שלי, והוא לא מנע שיטה זאת אלה עודד זאת. והוא זה שהמליץ לי על טיפול מונע אחת לחודש. בדקה הראשונה עלול מעט לשרוף אך התוצאה יכולה להיות נפלאה. הריח לא כ"כ נעים אבל זה עדיף לנסות על פני כל התרופות כדורים לבליעה או כדורים לנרתיק. ושוב: אם זה לא יועיל לך, זה בוודאי לא יזיק לך, וזה החשוב. בהצלחה ומקווה שלא תסבלי מתופעה מציקה ולא נעימה זאת.