בדיקת THIN PREP

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

27/11/2004 | 00:13 | מאת: שמור

דר' שלום אני רוצה לדעת מה ההבדל בין בדיקת פאפ סמיר רגילה לבדיקת THIN PREP הרופא שלי המליץ לי לעבור בדיקת THIN PREP אני יודעת שזה לא מכוסה ע"י קופת חולים והבדיקה פרטית. אבל רציתי לדעת אם היא טובה יותר? מדוייקת יותר? וכל כמה זמן צריך לחזור על בדיקת פאפ סמיר רגילה ובדיקת THIN PREP לתשובתך אודה

27/11/2004 | 22:23 | מאת:

בדיקת פאפ סמיר נחשבת לבדיקה מספיק טובה ואמינה לביצוע סקר ובהתאם לדרגת סיכון בו את נמצאת יש לקבוע כל כמה זמן יש לחזור על הבדיקה. בדיקת THIN PREP מעלה את יכולת הבדיקה מפאפ סמיר אך לא בהרבה שזה יצדיק ויחליף את הבדיקה הפשוטה המקובלת...