אמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

03/10/2001 | 15:26 | מאת: אורית ארנון

לאחרונה התחלתי לקייום יחסי מין לראשונה בחיי עם בן זוג קבוע. קבעתי תור לרופא נשים כדי לקבל מרשם לגלולות אך התור יהיה רק בסוף החודש הבא. בינתיים אני משתמשת בקונדום אך די לחוצה שאולי אין הגנה מספקת מפני הריון. האם זה מספיק בטוח? כמו כן, חברי מעוניין לקיים יחסי מין בבריכה. האם בטוח ואפשרי להשתמש בקונדום בתוך המים?

04/10/2001 | 03:40 | מאת: זיוה

אורית היי. הבטיחות בשימוש בקונדום הוא בסביבות ה85 אחוז. ז"א שהוא לא מי יודע מה כאמצעי הגנה נגד הריון. לזרז את תהליך קבלת הגלולות תפני לרופא משפחה בינתיים שיפנה אותך לבדיקת ספירת דם, כימיה ותפקודי קרישה. (אני לא יודעת מי הגניקולוג שלך אבל הקפדנים מביניהם מקפידים על בדיקות אלו וכדאי שהם יהיו לך כשתבואי אליו). בקשר למים אני מבינה את ההתלהבות, אני הייתי מחכה......לכשתקחי את הגלולות. (דרך אגב, לכשתתחילי לקחת את הגלולות מומלץ שבועיים ראשונים בחפיסה הראשונה להשתמש באמצעי מניעה נוסף - לא לזרוק את הקונדומים...)

04/10/2001 | 10:50 | מאת: מאי

אורית- אני מציעה לך בנוסף לקונדום להשתמש בקוטל זרע. אפשר לקנות בכל בית מרקחת. בנוגע לבריכה, גם לדעתי כדאי להמתין לגלולות. רק חשוב שתדעי, גלולות לא מונעות הידבקות ממחלות מין כך שלפני שאתם עוברים לגלולות כדאי שתבדקו..(איידס..) כאשר את מתחילה לקחת גלולות, בשבוע הראשון אינך מוגנת מפני הריון. בשבוע זה השתמשי גם בקונדום. (זה נכון רק לגבי החפיסה הראשונה. בחפיסות הבאות את מוגנת כבר מההתחלה ואף בשבוע הפסקה שבין חבילה לחבילה )