המעי הרגיז כגורם המפריע לשימוש בגלולות !

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

11/11/2004 | 00:16 | מאת: annie

שלום רב, שמי annie ואני בת 21 ורציתי להתייעץ בנושא שמטריד אותי עד מאוד. בארבע השנים האחרונות הנני סובלת מבעיה גסטרואנטרולוגית חוזרת ונשנית. קיימות תקופות בהן אני משלשלת כמעט מידי יום ולאחר מס' ימים המצב חוזר לתקין אך לסירוגין התופעה הזאת של הפרעות בעיכול לא פוסקת. לפעמים בתדירות רחוקה אני סובלת גם מעצירות אבל לרוב סובלת משילשולים בדרגות קושי שונות. מאז שהתחילה התופעה הלכתי לפחות ל7 מומחים בתחום הגסטרו ביצעתי כל בדיקה אפשרית (בדיקות דם, צילומים עם באריום, קולונוסקופיה וירטואלית ועוד.. וניסיתי שינויים תזונתיים ע"י דיאטניות וניסיתי לנטול תרופה בשם אוונדיה - שגם לא הועילה) אך לא נמצא כל ממצא לבעיה שיכולה להיראות לעין. ביקרתי אצל מספר מומחים והבכיר ביניהם - פרופסור אידלמן מאמין שהנני סובלת מתסמונת המעי הרגיז ופרט לדיאטה מסויימת (שגם אותה כבר ניסיתי) ולתרופות שניסיתי אך לא הועילו...הוא טוען שאין ביכולתו לסייע לי פרט למה שהוא עשה עד עכשיו. אני נטלתי בשנתיים האחרונות גלולות (מליאן,יסמין,גינרה) אך לצערי שילשלתי אותן בתדירות גבוהה כך שהייתי חייבת להשתמש באמצעי מניעה נוסף...ולכן הפסקתי אותן. שאלתי היא - מה ניתן לעשות ? והאם ישנו אמצעי מניעה שאוכל להשתמש בו באופן יעיל (שההפרעות במערכת העיכול) לא יפחיתו את יעילותו ? בתודה מראש annie

11/11/2004 | 00:54 | מאת:

זריקת דפופרוורה אחת ל - 3 חדשים יכולה להיות פתרון הולם למצבך.