מיומות - לד"ר צברי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

06/11/2004 | 20:18 | מאת: לילוש

אני בת 43 ללא ילדים, רוצה להרות,ווסת תקינה לחלוטין, בריאה, אין דימומים במהלך החודש. בבדיקה שנערכה לי בבי"ח העמק הוצע לי לעבור ניתוח לכריתת המיומות(רחם רב שרירני צוגדל ל-19 שבועות, השרירן הדומיננטי מאחור ודוחף את הצואר קדימה)שמעתי וקראתי על הטיפול באולטראסאונד ממוקד. הייתי מאד רוצה לדעת אם טיפול כזה יכול להתאים לי ולא לעבור ניתוח כירוגי

06/11/2004 | 22:18 | מאת:

עקב גילך וגודל הרחם ל-19 שב' - קיימות 2 אופצית: 1 - אולטראסאונד ממוקד יש לו יתרון כי לא מבצעים ניתוח ולא פותחים את הבטן. החסרון, לא בטוח שהמיומות יוקטנו באופן משמעותי. כמו כן, יש תופעות לוואי.. 2 - ניתוח להוצאת מיומות היתרון - הניסיון הרב בניתוחים אלו עם תוצאות טובות. כמובן, שגם פה יש סיכוי לסיבוכים. במידה והרופא ינקוט בזהירות במהלך הניתוח - יש סיכוי טוב לאופציה זאת עבורך ןלכן, הייתי ממליץ על אופציה של ניתוח.