חומצה פולית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

02/11/2004 | 07:36 | מאת: יפעת

שלום ד"ר! אני בת 25 ויש לי תינוק מקסים בן שנה, לפני ההריון עם בני לקחתי חומצה פולית בידיעה שאני רוצה להיכנס להריון. כמה חודשים עד שנקלטתי אבל היום אני לא לוקחת גלולות במטרה להיכנס שוב להריון אבל "לא דחוף" זאת אומרת מתי שיקרה - יקרה. האם אני צריכה לקחת חומצה פולית? ז"א כדרך שגרת חיים? זה מותר? בתודה מראש, יפעת.

02/11/2004 | 11:58 | מאת: מרב

אין מניעה לקחת חומצה פולית באופן קבוע . הרי אי אפשר לחזות בדיוק מתי נקלטים להריון. (אני לוקחת שאופן קבוע מעל שנה בהמלצת רופא ללא קשר להריון) שימי לב שאת נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג שזהו המינון המומלץ כיום (ולא פחות). בהצלחה מרב