גלולת פמולן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

31/10/2004 | 21:49 | מאת: יפית ש.

שלום, ילדתי לפני 7 חודשים וכחודש וחצי לאחר הלידה התחלתי לקחת גלולות פמולן ,כיון שהנקתי את תינוקי. כיום אני ממשיכה לקחת את הגלולות אך ההנקה כמעט והופסקה (פעם ביום לכל היותר). אני מעונינת להמשיך וליטול גלולות בכדי לא להיכנס להריון . כמה שאלות לי: 1) האם אין בעיה להמשיך וליטול גלולת פמולן על אף שאיני מניקה עוד ? 2) האם ההגנה פחות טובה בגלולה זו מאשר בגלולות אחרות בשוק? ( כיון שהיא באה כתוספת להנקה בדר"כ) 3) כיון שבשעת נטילת גלולה זו לא מקבלים וסת, האם יש סיכון בנטילה ממושכת של סוג זה של גלולה או שאפשר להמשיך וליטול גם עד חצי שנה? 4) איזה סוג גלולה כדאי לקחת למישהי שרוצה להמשיך להניק פעם ביום?

31/10/2004 | 23:33 | מאת:

פמולן גלולה טובה לתקופת הנקה מעבר לכך קיים סיכוי להריון. בנוסף לכך, מומלץ לעבור לגלולות הכוללות אסטרוגן לבניית רירית הרחם.