פטריה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

30/10/2004 | 17:23 | מאת: יעל

שלום רב. אני סטודנטית בת 25 נוטלת גלולות אורטו סיקלן מזה 5 שנים ולפני כ 7 חודשים הופיע לי מהנרתיק ריח נוראי [ממש של דגים] מלווה בהפרשות שקופות ללא גירוד. הגניקולוג רשם לי אגיסטן 3 נרות ולאחר כשבועיים הריח וההפרשות חזרו.לאחר מכן רשם לי הקניקולוג זידובל גל 5 פתילים ולאחר חודש שוב חזר. שוב רשם לי הגניקולוג זידובל גל והפעם בלווי 2 כדורים לבליעה אחד על 72 שעות ומשחה בעבורי ומטרוגטל בעבור בן זוגי שהתגלה כסובל מפטריות באזור המפשעה.מייד בסיום הטיפול קיבלתי מחזור ובסיומו חזר הרייח הנוראי. ואז נתן לי הקניקולוג דוקסיתרים[בוקר וערב] עם מטרוגל [פעמיים בבוקר ופעמיים בערב למשך 5 ימים].במהלך הטיפול החלו לי כאבים עזים במפשאה וחוסר יכולת להתאפק במתן שתן.בדיקת שתן תקינה וגם צואה תקינה ותרבית נרתיק תקינה .באולטרסאונד בטן ונרתיק גילו ציסטהבשחלה ימנית 35 ממ*29 ממ בתוכה מבנה נוזלי צלול בקוטר 26 ממ והומלץ לי להמתין.לאחר שבועיים חזר רייח הדגים הנורא ועדיין סובלת מדקירות בצד הבטן. ושוב טופלתי רק בזידובל גל ללא טיפול בבן זוגי.ושוב חזרה הבעייה.אני נוטלת פרביוטיק פמינה. שאלותי הם:מה עלי לעשות כדי להפטר מהפטרייה או הדלקת?[אינני יודעת בדיק מה זה] האם להמשיך לקחת זידובל?האם לפנות לביהח? למומחה[אולי תוכל לתת לי שם וטלפון]? לאלטרנטיבי? האם הציסטה קשורה לעניין ומה עליי לעשות בנוגע אלייה? האם ישנה עוד בדיקה?איך נפטרים מזה?אני מיואשת וסובלת אנא עזור לי.

30/10/2004 | 20:15 | מאת:

גרדנלה גורמת לריח חריף של דגים באושים (מסריחים) והטיפול מטרוג'יל או זידובאל. הייתי ממליץ לקחת דרך הפה מטרו'ג'יל 3 פעמים ביום ל- 10 ימים.