תגובה לקולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

29/10/2004 | 17:41 | מאת: ריקי

אחת לשנה בערך אני עושה בדיקת פאפ. הפעם הרופא המליץ לעשות את הבדיקה במהלך קולפוסקופיה. בבדיקה טרם הקולפוסקופיה הוא רשם שהכל תקין למעט ציור כלי דם מוגבר. במהלך הבדיקה שהייתה מאד יסודית הוא אמר שהוא לא רואה דבר שממנו הוא צריך לקחת דגימה, אבל ברגע האחרון הוא החליט לקחת דגימה מנקודה לא ברורה שהייתה במקום מאד צדדי והוא התקשה לקחת את הדגימה. לאחר מספר ניסיונות הוא הצליח אבל גם זה גרם לכך שהשהות וה"התעסקות" בנרתיק הייתה די ממושכת (מדבור ברופא בכיר ומנוסה שתחום המומחיות שלו זה בעיות בצואר הרחם). השאלות- מה המשמעות של ציור כלי דם מוגבר. מאז הבדיקה יש לי הפרשה מועטה (אבל עדיין חוזרת מידי פעם) של דם טרי - הבדיקה בוצעה לפני יומיים. להבהרה, הדם הטרי נראה רק על ניר הניגוב. על הפד ההפרשה נראית רטובה ולא שקופה.האם ההפרשה קשורה לפגיעה בנימי הדם שמתוארים לעיל? האם ההפרשה צפוייה או שיש מקום לדאגה? האם עלי לפנות לרופא או לחכות שההפרשה תיפסק מאליה.

29/10/2004 | 21:50 | מאת:

קורה שמתקשים בלקיחת ביופסיה זה רק מחזק את התחושה שלי שצואר הרחם שלך תקין. כאשר יש ציור כלי דם חשוד - קל לקחת ביופסיה. מטרת הקולפוסקופיה וביופסיה מכוונת - לגלות ממצאים לא תקינים בשלב המוקדם.

30/10/2004 | 10:48 | מאת: ריקי