מתי הביוץ? לדר צברי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

21/10/2004 | 21:45 | מאת: אביב

שלום רב, המחזור שלי בדרך כלל - כל 28-29 יום,(הפסקתי גלולות לפני חודש) אני מעוניינת לדעת מתי יום הביוץ שלי. איך אפשר לדעת זאת בודאות? ובאילו דרכים? בתודה מראש!

22/10/2004 | 12:11 | מאת: נירית

כאשר המחזור סדיר- מתרחש כל 28 יום אזי הביוץ הוא ביום ה- 14. מכיוון שאת אחרי נטילת גלולות סביר להניח שהמחזור עדיין לא לגמרי סדיר. יש ערכות לבדיקת ביוץ אשר יכולות לסייע לך באיתור יום הביוץ המדויק אך אלה הן ערכות חד פעמיות יקרות ואם אינך יודע מהו התאריך המשוער את עלולה להוציא הרבה מאוד כסף. אפשרות נוספת, בה אני השתמשתי, היא קניית ערכת ביוץ רב פעמית והיא נעשית על ידי דגימת רוק (לערכה קוראים מייבי בייבי וניתן לרכוש בניו פארם. מחיר 250 ש"ח). אפשרות אחרת היא שימוש בשיטת המודעות לפוריות. ניתן לאתר את הימים בהם את פוריה דרך מעקב אחר הפרשות ואחר חום השחר. בתפוז תוכלי למצוא מאמרים בנושא. שיהיה בהצלחה.