צריבה במתן שתן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

19/10/2004 | 15:52 | מאת: ענת

שלום רב, אני סובלת מזה כשבועיים מצריבה במתן שתן במיוחד בסוף הטלת השתן, ומכאב שנמשך כחצי שעה אח"כ כמו כן קשה עד לא אפשרי להתאפק במתן שתן. שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה ומה עליי לעשות? תודה ענת

19/10/2004 | 16:25 | מאת: shlomi mor

שלום ענת יתכנו שתי סיבות. האחת יתכן ויש לך דלקת בדרכי השתן, ואת צריכה להגיע לרופא לבדיקת שתן, וקבלת אנטיביוטיקה , בדרך כלל רספרין ובנוסף כדור אדום בשם סדוראל למניעת צריבה, לידיעתך הכדור האדום גורם לצביעת השתן באדום, אז אל תבהלי. הסיבה השניה, יתכן ויש לך חול או אבנים קטנטנות בדרכי השתן, והתופעה והתחושה זהה. בכל מקרה יש לשתות המון, אך להגיע בדחיפות לרופא וחבל שאת סובלת כבר שבועיים. הרבה בריאות