לקיחת גלולות באופן לא סדיר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

13/10/2004 | 18:04 | מאת: מוטרדתתתת

שלום... אני לוקחת גלולות במשך חודשיים, ובחודש האחרון שעת לקיחת הגלולות שלי לא תמיד הייתה סדירה. השעה הקבועה היא 10 בלילה, אך לא יצא לי לקחת תמיד באותה שעה. יום אחד לקחתי ב-8 יום אחד ב-12 יום אחד ב-3 בלילה, והיה יום אחד שלקחתי לאחר 11 שעות (מפני ששכחתי). הייתי מעוניינת לדעת אם זה יכול להשפיע.. אני יודעת שבשום מקרה לא עברתי את ה-12 שעות אבל בכל זאת זה מטריד אותי.. תודה..

13/10/2004 | 18:13 | מאת: נאוה

היי אני לא מתחום הרפואה אבל מהידע שלי (ואני משתמשת בגלולות מספר שנים ובעלי סטודנט לרפואה), לא נכנסים כל כך מהר להריון, הבדל של כמה שעות בודאי אינו משנה. גם אם שוכחים גלולה אחת או שתיים זה לא בהכרח מקטין את היעילות שלהן, אבל אם את חרדה, אל תקחי סיכון והשתמשי בקונדום או לפחות משגל נסוג. לפי מיטב ידיעתי, צריך לשכוח כמה גלולות כדי שהיעילות שלהן תרד לגמרי.

14/10/2004 | 17:58 | מאת:

את מסתכנת בהריון לא רצוי.