התקן מירנה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

08/10/2004 | 18:06 | מאת: מגי

שלום אני בת 35 נשואה +2 יש לי התקן מירנה 5 שנים עכשיו עומדת להחליף אותו לפני שנתים לקיתי בחרדה ודיכאון האם זה קשור להתקן מירנה האם יש הורמונים בהתקן שפוגעים בנפש האישה? ברצוני לשאול האם להתקן מירנה יש תופעות לוואי של דיכאון או חרדה? האם ניתקלת בתופעה שאישה שמותקן לה התקן מירנה קיבלה חרדה או דיכאון? תודה מגי .

17/10/2004 | 22:47 | מאת: תמרי

כן.הרופאים לא מודים בכך,אבל אני אישית ניסיתי את המירנה במשך שנה(!)והיו לי תופעות לואי של דכאונות ואפילו תת פעילות קלה של בלוטאת התריס. כל זה חלף עם הוצאת המירנה.הרופאה שלי נסתה לשכנע אותי להמשיך כי בסוף אני אתרגל,כך היא הבטיחה,אבל נראה לי ששנה זה מספיק זמן לסבול .