המטומה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

28/09/2004 | 07:19 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר בשבוע 8+1 נצפתה המטומה(המכילה נוזל צמיגי) בגודל שק ההריון, בנוסף נצפה עובר עם דופק בגודל 18 מ"מ. בUS שבוצע שבועיים לפני כן העובר היה קטן הרבה יותר 2 מ"מ אבל גם ההמטומה היתה קטנה יותר. משבוע חמישי בעקבות דימום וירידת רמת הפרוגסטרון אני מטופלת בגסטון בהזרקה יומית. לאור כל זאת , מה צריך לעשות כעת? כל כמה זמן צריך לעקוב אחרי ההמטומה? האם התפתחות העובר מעידה על כך שההמטומה לא מפריעה לו? אגב עכשיו אני כבר בשבוע 9 +1 תודה רבה רבה ליאורה

28/09/2004 | 07:57 | מאת:

המטומה שכיחה בחלק מהמקרים. וברוב המקרים העובר מתפתח ללא בעיות וכך את צריכה לקוות. יש להימנע מיחסי מין מעבודה מאומצת ובהמשך אני מקווה שההמטומה תיעלם. בהצלחה. כמובן, להמשיך עם טיפול בגסטון לחיזוק.