שחלות פוליציסטיות גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

21/09/2004 | 20:05 | מאת: יעל

מגיל 15 הוסת שלי לא היתה סדירה, בגיל 17 גילו שיש לי שחלות פולציסטיות לקחתי גלולות דיאנה לתקופה קצרה ולא סדירה והפסקתי, לפני חצי שנה קיבלתי שוב מרשם לדיאנה לקחתי כחמישה חודשים דיאנה באופן סדיר אבל בגלל שהשמנתי והחזה התנפח בצורה מוגזמת הפסקתי עם הגלולות וקיבלתי מחזור פעמים בחודש....החליפו לי כרגע את הטיפול ליסמין, ורציתי לדעת אם הן גם מיעודות לטיפול בשחלות פוליציסטיות כמו דיאנה ואם הן גם מועילות מהבחינה הזו? תודה, יעל

21/09/2004 | 22:39 | מאת: מיכל

יעל שלום, למעשה כל הגלולות הן 'תרופה' לשחלות פוליציסטיות. הכוונה היא שהו מסדרות את ההורמונים (מומלץ בשילוב עם תזונה דלת פחמימות) ואת מחזוריות הגוף. אני ממליצה לך לבקש מרופא הנשים שלך גלולות עם מינון נמוך בהרבה ממה שנתן לך (כמו מינס שלדעתי זה המינון הנמוך ביותר) ואולי כך לא תסבלי מתופעות לוואי והגוף שלך יסתדר. זה לא כל כך טוב לגוף לא לקבל מחזור סדיר בהצלחה.