בדיקת היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

21/09/2004 | 09:19 | מאת: מפוחדת מאוד

בס"ד שלום לכם אני אמורה לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית בשל כתמים שנמשכים הרבה מאוד שנים, יש לציין כי עברתי כריתת שני פוליפים ע"י רופא הנשים שלי, ופוליפ אחד שהיה גדול במיוחד הוצא בשיטת לפרוסקופיה (אם אני מבטאת את זה נכון). אני במצב של אנמיה רצינית, ההמוגלובין שלי נע בין 10 ל-11 לאחר לקיחת כדורי ברזל ומרגישה עייפות כרונית וסחרחורות שהכול נובע למעשה מכל הכתמים והדימום הכבד בכל מחזור. אני חוששת מאוד מאוד מהבדיקה בשל ההרדמה שאני צריכה לעבור, כל הדברים הלא נעימים ששומעים בתקשורת, ואני יודעת שטישטוש אינו משפיע עליי מתוצאות העבר שהיו לי, לרוב אחרי הרדמות או טישטוש אני מקיאה במשך כמה שעות. מה עושים? להירגע מאוד קשה לי וזה די טבעי לדעתי. רציתי לשאול מדוע ממלאים את הרחם בגז, והאם זה לא מסוכן? והאם יש סיבוכים בבדיקה הזו, אפילו סיבוכים נדירים ביותר, האם לא יכול להיווצר דימום או משהו מסוכן? תודה רותי

21/09/2004 | 12:10 | מאת: ט.

שלום לך. אתמול עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית. אין צורך בהרדמה כללית, זה תלוי במקום שעושים, עשיתי בבני ברק (קופת חולים לאומית) תלוי איזו קופה את. לא צריך גם שום חומר מתשתש, זה כאב לי קצת, כי הרחם שלי בזוית, פשוט קשה היה להיכנס פנימה. דימום קל היום, אפילו לא דימום סתם הפרשה חומה. תמצאי מקום שלא עושים עם הרדמה, יש כאלה. מה שכן את מכניסה נר לתוסיק זה בשביל הבדיקה. זאת הסתכלות של מקסימום 10 דקות, תשובה במקום. בהצלחה