ספפינג בהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

20/09/2004 | 21:30 | מאת: ליאה

שלום רב, מזה כשנה אני עושה ספיינג כ- 4-5 פעמים בשבוע, כרגע אני בשבוע 6 להריון, האם אני יכולה להמשיך לעשות פעילות זו? האם יש איזו שהיא בעיה שיכולה להוות סיכון לעובר היום או בשלבי הריון מתקדמים יותר? תודה על תשובתכם

21/09/2004 | 01:11 | מאת: שיר

ממה שאנ ייודעת כל פעילות גופנית שעשית לפני ההריון, בהנחה שאת בריאה, והכל בסדר, את יכולה להמשיך עם הסתייגות אחת - עליך לבצע אותה רק ב-70% מהעצימות. הבעיה היא שלעובר אין מערכת ויסות טמפ' משלו והוא מתקרר ע"י הדם. עלייה בטמפ' הגוף כתוצאה מפעילות גופנית בעצימות גבוהה יכולה להיות לא טובה עבורו. שמירה על גבולות עצימות הפעילות הגופנית מאפשרות שטמפ' הגוף של העובר לא תעלה. קחי את תשובתי בערבון מוגבל- את יכולה גם לשאול בפורום פעילות גופנית