ד"ר צברי או מי שיודע- גלולות- בבקשה לענות, דחוף.

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

19/09/2004 | 23:31 | מאת: טל

היום (א') התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון בפעם הראשונה. ביום שבת בערב היה לי משהו חד פעמי שנראה כמו אדום, ומאז ועד שהלכתי לישון לא היה לכך שום זכר. לא הייתי בטוחה שזה המחזור, אז לא לקחתי את הגלולה. כשקמתי ביום ראשון בבוקר היה לי דימום רב של מחזור, ובשעה 8 בערב לקחתי את הגלולה. יש לי 2 שאלות: 1. האם יום שבת נחשב היום הראשון של המחזור? כלומר- האם יש להמנע מיחסי מין בשבוע הראשון כיוון שלקחתי את הגלולה ביום השני של המחזור (כפי שכתוב בעלון לצרכן)? 2. כיוון שאני צמה ביום כיפור לא אוכל לקחת את הגלולה בשעה 8 בערב, האם אפשרי לקחת את הגלולה בשעה 5 (לפני שנכנס הצום), כלומר- האם חוסר העקביות בשעת הלקיחה לא תפגע באמינותה ובבטיחותה של הגלולה?

20/09/2004 | 06:49 | מאת:

התחלת נכון את הגלולות וניתן להתחיל עד יום חמישי של הווסת אך אז יש להיזהר בשבועיים הראשונים. את יכולה לקחת את הגלולה לפני הצום ולמחרת במוצאי הצום. צום קל.

20/09/2004 | 12:23 | מאת: של

ברצוני לדעת מה זה אומר מה זה אומר לגביי הבנתי מהרופא משהו הדבקה אבל לא הבנתי מה התוצאות וההשלכות ? אשמח לתגובה מהירה תודה