כריתת רחם עקב דימומים חזקים וממושכים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

24/08/2004 | 22:24 | מאת: דינה

שלום רב, אני בת 48 ובקרוב אני אמורה לעבור כריתת רחם ללא שחלות ע"י פתיחת בטן. אני מבקשת לברר האם לעובדת הימצאות או אי הימצאות הרחם בגוף האשה יש משמעות כלשהי מבחינה הורמונלית או אחרת? וע"מ לחדד את השאלה אבקש לדעת האם לרחם תפקיד חשוב כלשהו מעבר להבאת ילדים לעולם? מהן ההשלכות של הוצאת רחם שראוי שאדע אותן בטרם אבצע את הניתוח. יש לציין שאין לי בעיה נפשית בהקשר לכך הואיל ואני שלמה עם ההחלטה להוציא את הרחם עקב הסבל הרב שהינו מנת חלקי כולל כאבים חזקים ותופעות קשות של אנמיה.

25/08/2004 | 16:38 | מאת: לילי

שלום לך מכירה את הניתוח וכנראה שעדיף להיתפטר מהרחם שמביאה לנו בעיות כגון דימומים כאבים ובטן נפוחה. אם לא מוציאים לך את השחלות מבחינה הורמונלית הכל ישאר אותו דבר עד שגם הן יפסיקו לעבוד ....... ואז יהיו פתרונות אחרים מקוה בהצלחה לילי