צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

22/08/2004 | 17:50 | מאת: מישהי

יש לי שאלה מטרידה, אשמח לקבל עזרה. מצטערת אם אפרט מדי... ובכן, אתמול ישנתי אצל חברי וקיימנו יחסים בלילה, בלי שום דבר חריג. בבוקר המשכנו להתשעשע. הוא החדיר אבצעות וכשהוא הוציא את היד, היא הייתה מכוסה בדם. חשוב לציין כי הייתי אמורה לקבל בימים האחרונים וגם היו את כל הסימנים המקדימים, גודש, כאבים וכו`. לכן לא הופתעתי מהמקרה... אולם בערב גילתי כי בקושי היה דימום, וכך גם אין עכשיו. כלומר ה"מחזור" לא נמשך אפילו יום שאלתי היא, האם זה בכלל מחזור, בהתחשב שזה נראה ככה והיו סימנים מקדימים, או שמא אולי נפצעתי (יש לציין כי התנועות היו חזקות מהרגיל). בקיצור- מזה?? והאם יש לי סיבה לדאגה? כמו כן, בחודש שעבר קרה לנו מקרה ובו נפל הקונדום, אך קיבלתי מספר שעות אחרי כן, בערך 10 ימים לפני שהייתי אמורה לקבל. אני בת 17,המחזור סדיר תמיד למעט 2 המקרים המוזרים האלו מזה 4 שנים, מקיימת יחסי מין מזה חצי שנה, ולא נוטלת גלולות.

23/08/2004 | 09:45 | מאת: למישהי

לגבי המקרה הראשון שלך - קורה לפעמים גם אצל גניקולוג שבודק אותך שבמהלך הבדיקה תהיה נגיעה ברחם עצמו שילווה בדימום קל (כך הוסבר לי לפחות). זה לא משהו שהוא חריג ויתכן שבמהלך קיום היחסים ביניכם החדירה העמוקה עשתה אותו דבר. לגבי שאר המקרים - תעשי לעצמך טובה ותגשי לגניקולוג (או גניקולוגית, איך שנוח לך) שתספק לך את ידע ותרשום לך אמצעי מניעה. המלצתי - תבקשי גלולות. בנוסף לזה שתהיי מוגנת מהריון לא רצוי זה גם יסדיר לך את המחזור. (את שאר היתרונות של הגלולה הרופא/ה תספר לך. קביעת תור אצל רופא/ה אינה מצריכה ידעת הורים או אישורם. תרימי טלפון למוקד תורים של הקופה אליה את שייכת ותקבעי תור לרופא/ה הקרוב אלייך.