מספר שאלות דחופות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

21/08/2004 | 12:52 | מאת: מאי

לאחר סיום החפיסה השלישית של גלולות יסמין אשר הביאו עמן תופעות לוואי רבות הפסקתי להשתמש בגלולות אלו, וכחמישה ימים לאחר סיום החפיסה קיבלתי מחזור (ב19 ליולי ליתר דיוק). במהלך החודש האחרון השתמשתי אך ורק בקונדומים של דורקס, וחשוב לי לציין כי מיד לאחר הגמירה הפסקנו את המגע ליתר בטחון ולאחר בדיקה גם לא התגלו חורים, קרעים וכד' בקונדום. לפני השימוש בגלולות המחזור שלי לא היה סדיר, אך הגיניקולוג שלי אמר כי הגלולות יסדירו אותו, ולמרות זאת הוא עדיין לא הגיע ועברו 21 ימים כבר מזמן (התחלתי להיות מודאגת רק היום, אז אני לא וחושבת שהסיבה היא מלחץ)... אני חוששת שכבר מאוחר מדי לקחת פוסטינור, ואני אצטרך להמתין למחר כדי לקנות בדיקת הריון. האם יש סיכוי שאני בהריון? אם לאף אז מדוע המחזור שלי לא סדיר למרות השימוש בגלולות? ומדוע אני סובלת מתופעות לוואי כתוצאה משימוש בגלולות, במיוחד יסמין אשר ידועות בשל מעט תופעות הלוואי שלהן (אולי זה מכיוון שאני חולת קרסת)? תודה על העזרה! להת'

21/08/2004 | 16:16 | מאת: מאי

הי מאי, אם לא נטלת גלולות בחודש האחרון, המחזור אמור להופיע כעבור 28-30 יום ולא כעבור 21 יום. מעבר לכך, ציינת שהמחזור לא היה סדיר טרם נטילת הגלולות, לכן אין סיבה לצפות שיהיה סדיר כעת ויכולים לעבור ימים נוספים. אם השתמשת בקונדום אז אין שום סיבה שתהיי בהריון! על מנת שתהיי רגועה לגמרי, עשי בדיקה ביתית. אין לי ספק מה תהיה התשובה. בהצלחה