פטריה שלא נגמרת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

17/04/2004 | 20:54 | מאת: ענת

שלום רב אני בת 33 אמא לשניים מאז לידת ביתי הקטנה (בת 4.5) אני סובלת מפטרייה ניסיתי כבר את כל הפטילות -כל המישחות וכל הכדורים שניתן ! אני מיואשת - האם יש משהו שאינו על בסיס ניסוי ותהייה אלא פתרון סופי ???

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2004 | 01:03 | מאת:

הטיפול שקיבלת כנגד הפטריה איננו בגדר "נסיוי", אלא, ניסיון של הרופא לעזור לך בתרופה זו או אחרת. פטריה אצל נשים, לעתים היא בעיה כאובה בגינקולוגה והיא די שכיחה. יש תרופות מקובלות כגון: טריקאן, אגיסטן, ועוד ואני מעריך שקיבלת את כולן. רצוי לבצע בדיקה אצל מומחה של צואר הרחם ולבור בדיקה קולפוסקופיה לתקינות צואר הרחם הנרתיק והפות. יש המנסים לתת תפריט של דיאטה ובמקרים שלא הצליחו ניתן גם לפנות לרפואה חלופית.

18/04/2004 | 21:59 | מאת: לילי

לצערי, מתוך נסיון, רופאים יודעים לתת תרופה לפתרון בעיה, אך אינם יודעים לעסוק ברפואה מונעת. גם אם תקבלי את התרופה המתאימה ביותר לטיפול בבעיה, לא תעזור לטווח הארוך ללא טיפול תומך. הכוונה היא כי פטריה יכולה להתרבות כתוצאה מזיהום המגיע דווקא מהמעיים. גם אם את מאד נקיה, תמיד מגיעים חיידקים במרחק כה קצר. במעיים ישנם חיידקים למיניהם, בין השאר כאלה הגורמים לקנדידה. קנדידה מתרבה בתנאי תזונה מסויימים. היא מתרבה עם אכילת מאכלי בצק, סוכרים והשילוב ביניהם. לדעתי כדאי ורצוי גם לנסות דיאטה ארוכת טווח של המנעות מוחלטת ממאכלי בצק- העשויים קמח לבן, וסוכרים . תוכלי גם לעבור בדיקת מעבדה לצורך כך וזה את יכולה לבקש מרופא המשפחה שלך. קנדידה המצויה במעי ברמות גבוהות מעבר לנורמה יכולה לגרום להרבה מאד צרות. תוכלי גם להתייעץ עם מומחה לגסטרו, ולקבל תכשירים שיחזקו את מצע החיידקים ה"טובים" במעיים. רצוי לאכול יוגורט נקי ורגיל כמובן ללא סוכר וגם ללא ממתיק מדי יום או יוגורט מועשר בחיידקים פרוביוטיים. תוכלי גם לקנות לך בחנות טבע קפסולות של אצידופילוס ולקחת לפחות קפסולה אחת ביום. היא תשפר מאד את מאזן החיידקים הפרוביוטיים. אחד הסימנים לקנדידה ברמות גבוהות במערכת העיקול הוא נפיחות בבטן מיד אחרי אוכל ותחושה לא טובה. היי סבלנית עם הטיפול הממושך הזה, אני בטוחה שאם תקשיבי לגוף שלך תקצרי תוצאות רצויות.

19/04/2004 | 00:00 | מאת: