הריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

18/12/2003 | 11:57 | מאת: צמרת

שלום רב, בעלי ואני מתכננים כניסה להריון בשבועות הקרובים ואני עדיין נוטלת גלולות. רציתי לשאול כיצד אנו מעלים את סיכויינו ללידת בת? אני עדיין לא יודעת מתי הביוץ שלי.

18/12/2003 | 15:35 | מאת:

כל הנסיונות שלנו להמליץ על דיאטה, תזונה, מאכלים מיוחדים, פעילות, שיטת משגל, התיחסות לימי הביוץ - בכולם הסיכוי להצלחה לבת - 50%. וישנה אכזבה לא מעטה. לכן, מרבית הרופאים נסוגו מלתת המלצות. ואני חזרתי למקורות בפרשת "כי תזריע", יש התיחסות לזוג שמבקש בן זכר. ההמלצה מדאורייתא היא כדלהלן: "אישה כי תזריע וילדה זכר". דהיינו אם אישה מגיעה לאורגזמה ביחסי מין ומקיימת ביום הביוץ יש לה סיכויים גבוהים לבן זכר. ההסבר לכך, שתאי הזרע הזכריים מהירים ומחזיקים זמן קצר. וביום הביוץ יש ריר צוארי טוב שמאפשר חדירה מהירה של תאי זרע. ואם את רוצה בת, קיימי יחסי מין יומיים לפני ביוץ בלבד. ניתן להתחיל לבדוק את התקופה לפני הביוץ, בערכת ביוץ מבית מרקחת ב - 3 ימים לפני יום ה - 14 היום הצפוי לביוץ. מומלץ לקחת חומצה פולית, 3 חדשים לפני כניסה להריון. בהצלחה !