קונדילומות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

22/10/2003 | 21:15 | מאת: דנה

מהן הקונדילומות? ממה נוצרות ? האם הטיפול הוא לייזר? כיצד ניתן למנוע הישנותן? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה
23/10/2003 | 06:33 | מאת:

הקונדילומות הן יבלות על פני העור או הריריות באיזור איברי המין החיצוניים של הגבר או של האישה שמופיעות בד"כ לאחר מגע מיני מוירוס שנקרא HPV. ניתן לטפל בכמה שיטות אך הוא תלוי בכמות היבלות, מיקומן וגודלן. לפני הטיפול מומלץ לבצע בדיקת פאפ ובדיקת קולפוסקופיה לשלול נגעים טרום ממאירים בצואר הרחם. הטיפולים השונים כוללים: קונדילוקס, אלדרה, צריבה במחט חשמלית, טיפול בהקפאה וטיפול בלייזר. לכל טיפול יש יתרונות וחסרונות. קיימת עדיפות לטיפול בלייזר - ניתן לבצע את הטיפול תחת מיקרוסקופ ובכל הנגעים בצורה שטחית אך דורש הרדמה מקומית או כללית. אל דאגה - היבלות ייעלמו עם הזמן ולאחר הטיפולים.

23/10/2003 | 19:36 | מאת: דונה

הוירוס הנ"ל ניתן לרפאו ללצמיתות שלא יחזור? אם כן איך?

23/10/2003 | 22:09 | מאת: רין

אם תדעי משהו נוסף לגבי הקנדילומה תוך כמה זמן ניתן להפתר ממנה ועוד אשמח אם תשתפי אותי כי זאת בעיה שמתרידה גם אותי (אופן הטיפול...)

24/10/2003 | 00:05 | מאת:

שלום לכן ניתן להיפתר מהיבלות אך לא מהוירוס הוא פשוט נחבא בתאים והתנגדות הגוף מונעת את הסתמנותו ולכן חשוב ביותר לא ליצור נכויות עקב הטיפולים לצערי לפני עשור חשבנו שלייזר הוא פיתרון טוב אך לצערי אחוז בריפוי לאחר לייזר זהה לכל הטיפולים יתרונו היחיד הוא מהירות הטיפול חסרונו הגדול בידיים לא מיומנות נזקים קשים ווסטיבוליטיס ולכן אינני מתלהב מטיפול זה לשאלתכם לעינין זמן תוך שבועות ניתן להעלים את היבלות חשוב להפסיק לעשן וכמו שדר צברי אמר כל אשה עם קונדילומה חייבת בפפ קולפו בברכה