בלוק פראפין של ביופסיה והריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

04/09/2003 | 22:23 | מאת: א.ט

חליתי במזטלאומה לפני 5 שנים ,עברתי ניתוח לכרית ריאה. כרגע 5 שנים אחרי ,אני בריאה (להוציא ריאה חסרה עם כול המשמעויות). רוב החומר של בלוק הפראפין של הביופסיה הראתית כבר איננו היות ששימש לבדיקות שונות. היות שנשאר רק כמות קטנה של ביופסיה ראתית התבקשתי לצורך בדיקת SME(בדיקת מינרלים באמצעות מיקרוסקופ סורק) להמציא את שארית החומר. שאלתי היא האם העובדה שלא ימצא בלוק פראפין של ביופסיה יפגע בי מבחינה בריאותית במידה ואני ירצה להיכנס להיריון וארצה לבדוק השפעת הורמונים על הגידול כדי לבחון אפשרות כניסה להיריון והשפעת הריון על הגידול? אנא ,אבקש לקבל תשובה דחופה!

05/09/2003 | 10:21 | מאת:

למרות שיש רצפטורים לאסטרוגן בגידולים שונים הדבר אינו בהכרח מעיד על החמרת המחלה בהריון - לדוגמא אין הוראה לא להרות עם היסטוריה של סרטן שד למרות נוכחות של רצפטורים לאסטרוגנים אינני רואה סיבה שלא תהרי אם הבראת ממזוטליומה ושלישית את בדיקות הרצפטורים לאסטרוגן אם מעונינים לבדוק ניתן לצבוע כעת - זו בדיקה פשוטה -אינני בטוח שיש בה צורך אך זה לא מזיק ספרי לנו מה אמר האונקולוג שלך ולמה מציעים לך כעת את הבדיקה החדשה