רחם אחורית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

05/05/2003 | 20:06 | מאת: נינה

עשיתי U.S. לפני מס' שבועות והרופאה העירה "אה יש לך רחם אחורית..." מה פירוש הדבר? האם זה מקשה על כניסה להריון? האם זה תורשתי? האם זה מקשה על בדיקות כגון U.S.? סאלפין או צילום רחם? תודה

07/05/2003 | 10:27 | מאת: א

גם לי יש רחם אחורי (לרוב הנשים יש קידמי), אין לזה שום משמעות מבחינת פוריות וכו', הסירי דאגה מליבך.

07/05/2003 | 12:26 | מאת: ד"ר דניאל רוזנק

70% מהנשים נולדו עם רחם קדמי, כלומר, נוטה כלפי דופן הבטן, ו-30% עם רחם אחורי, כלומר, נוטה לכוון הגב. אין לכך כל משמעות, פרט לכך שהרופא , בעת ביצוע פרוצדורות כגון הכנסת התקן או ביצוע גרידה, צריך לדעת על כך. לעיתים רחם אחורי גורם גם לכאבים חזקים יותר בעת מחזור, אך לא תמיד. הדבר איננו תורשיתי ואיננו נחשב להפרעה או למחלה.. לעיתים מדגימים רחם אחורי פחות טוב באולטרסאונד וגינלי, ואז מבצעים אולטרסאונד בגישה בטנית. מבחינת חייך - אין למנח הרחם משמעות מיוחדת. לגבי צילום רחם - לרחם אחורי נוטה להיות צואר רחם קדמי אליו יש להכנס בעת הצילום, אך אין כל בעייה לרופא המבצע להתגבר על כך.