התקן תוך ריחמי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

01/10/2001 | 22:05 | מאת: אתי

לפני כחודשים עשיתי התקן מירנה. מאז אני סובלת מדימומים והפרשות כהות שגורמים לי לכאבי בטן ולתחושה לא נוחה קיבלתי מהרופאה את הכדורים איסטורפם 2 מ"ג שאלתי היא האם הבעיה נובעת מההתקן או שזו בעיה אחרת

01/10/2001 | 22:27 | מאת: אתי

אתי כתב/ה: > > לפני כחודשים עשיתי התקן מירנה. מאז אני סובלת מדימומים והפרשות > כהות שגורמים לי לכאבי בטן ולתחושה לא נוחה קיבלתי מהרופאה את > הכדורים איסטורפם 2 מ"ג שאלתי היא האם הבעיה נובעת מההתקן או שזו > בעיה אחרת

01/10/2001 | 22:42 | מאת:

אתי, חג שמח מירנה הינו התקן יעיל אשר פעולתו במניעת הריון נובעת מהפרשת פרוגסטרון קבועה. הפרשה לדנית בחודשיים הראשונים אינה חריגה יחד עם הקטנה בכמות הדימום הווסתי. בד"כ לא מתלווים לכך כאבי כטן. במידה והסיבה לבחירה במירנה נבעה מדימום ווסתי מוגבר, יתכן והיה מקום לבירור הסיבה לדימום המוגבר לפני החדרת ההתקן.