חיסון פרבנאר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/02/2008 | 16:30 | מאת: רווית אשכנזי

שלום, אני אמא לתינוקת חמודה בת 6 חודשים. שמעתי שיש חיסון לדלקת ריאות ודלקת קרום המוח שקוראים לו פרבנר. האם החיסון הזה חשוב? איפה אפשר לקבל אותו? האם קופת חולים מכסה את התשלום? תודה מראש

07/02/2008 | 23:54 | מאת: פרופ' אלי סומך

אכן קיים חיסון כזה שמגן מפני זנים מסוימים של חידק הפנוימוקוקוס שגורם בין היתר לדלקות ריאה ולדלקת קרום המוח. החיסון אומנם לא ניתן בטיפות חלב אך הוא בהחלט מומלץ וניתן היום להשיגו ברוב קופות החולים בהשתתפות של 15% בלבד של המבוטח.

מנהל פורום חיסונים לילדים