תינוקת בת 3.5 חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/02/2008 | 10:33 | מאת: שירי

בוקר טוב! בתי בת 3.5 חודשים ורציתי לברר בקשר לחיסונים החדשים שיש והאם כדאי לחסן את הילדה והאם אני יכולה בגיל כזה. לגבי ה"רוטה" ואתמול אמרו לי בטיפת חלב על עוד חיסון נגד דלקת קרום המוח. והאם יש חיסונים אחרים שיש וכדאי לחסן תינוקות. אודה על תשובה, שירי

07/02/2008 | 13:21 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

החיסונים החדשים שאושרו לאחרונה,ועדיין לא הוכנסו לחיסוני השגרה (כולם מומלצים על ידי איגוד רופאי הילדים והחוג למחלות זיהומיות בילדים) : חיסון ה prevenar - חיסון כנגד חיידק הפנאומוקוקוס המותאם לתינוקות וילדים צעירים (קיים חיסון "ותיק" הנקרא פנאומוווקס אך אינו יעיל בקבוצת גיל זאת). הפנאומוקוק הוא גורם תחלואה משמעותי מאד בילדים - גורם לדלקת קרום המח, זיהומי דם, דלקת ראות, דלקות אוזניים. החיסון ניתן בזריקה בגילאי 2 4 6 ו 12 חודשים. ניתן כמובן להתחיל מעט מאוחר יותר כמו במקרה שלך. חיסונים נגד נגיף הרוטה- נגיף הרוטה גורם למחלת שלשול העלולה להיות קשה בתינוקות וילדים קטנים. החיסון ניתן דרך הפה. קיימים שני חיסונים המיוצרים על ידי חברות שונות. "רוטטק" - ניתן בשלוש מנות. המנה הראשונה מגיל 6 שבועות עד 12 שבועות, (כך שכבר לא רלבנטי לגביי ילדתך) ואח"כ בהבדלים של 4 שבועות לפחות. יש לסיים עד גיל 32 שבועות. "רוטריקס"- ניתן בשתי מנות. המנה הראשונה מגיל 6 שבועות, רצוי עד 14 שבועות אך ניתן אפילו עד גיל 20 שבועות. המנה השנייה, בהפרש של 4 שבועות לפחות לא יאוחר מגיל 24 שבועות. חיסון כנגד אבעבועות רוח - קיים בארץ כבר מספר שנים ואמור להיכנס השנה למסגרת חיסוני השגרהף מנה ראשונה בגיל שנה, מנה שנייה בגיל 6 . חיסון כנגד נגיף ה HPV (סרטן צוואר הרחם)- ניתן בשלב זה לנערות מגיל 9 עד 26 .

מנהל פורום חיסונים לילדים