דחיית מתן חיסונים- האם אפשרי?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/03/2008 | 13:29 | מאת: עדי

בני נולד בתחילת חודש מרץ, ומיועד להישאר בבית לפחות עד גיל חצי שנה. 1. האם אפשרי לדחות את מתן החיסון המחומש עד לרגע יציאתו מהבית? או שיש משמעות במתן החיסון בגיל 8-10 שבועות.? 2. האם יש אפשרות לפצל חיסון זה בטיפת החלב בה אנו רשומים?

27/03/2008 | 11:54 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

לא מומלץ לדחות את מתן החיסון. החיסון מיועד נגד גורמי מחלה המצויים בסביבת הילד גם בבית, ולאו דוקא קשורים להדבקה מילדים אחרים. לדוגמא - רב מקרי השעלת בתינוקות קטנים (המחלה עלולה להיות קטלנית בתינוקות) נגרמים מהדבקה מההורים, אשר בדר"כ חולים בצורה קלה. הסיבה שחיברו חמישה חיסונים ביחד היא על מנת להפחית את מספר הזריקות לילד. נוהגים לפצל אותו כאשר אין ברירה, למשל כשתינוק לא יכול לקבל את אחד המרכיבים. לילד בריא אין שום סיבה לפצל את החיסון.

מנהל פורום חיסונים לילדים