פאוונר +רוטריקס

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/03/2008 | 22:00 | מאת: ענת

שלום רב, אני "חדשה" פה בפורום ורוצה לעשות לעצמי סדר בבלאגן נושא החיסונים מהו חיסון "פאוונר" המוזכר בפורום? זו פעם ראשונה ששומעת עליו. ילדתי לפני חודש ולא זכורה לי המלצה עליו- אשמח להבין במה המדובר.איך הוא ניתן? ומתי? האם חיסון ה"רוטיקס" שמוזכר פה בפורום הינו החיסון הפרטי המומלץ נגד פנאומוקוקוס? תודה רבה ענת

25/03/2008 | 23:08 | מאת: פרופ' אלי סומך

החיסון פרבנר הוא חיסון כנגד חידק הפנוימוקוקוס שגורם בין היתר לדלקות אוזניים, דלקות ריאה ודלקת קרום המוח. החיסון מומלץ, והוא ניתן בהנחה בקופות החולים החל מגיל חודשיים. החיסונים רוטריקס ורוטטק מגינים מפני זיהום בנגיף הרוטה שגורם לשלשולים בתינוקות. מומלץ לתת את חיסון הרוטה החל מגיל 6 שבועות.

מנהל פורום חיסונים לילדים