הפרדת חיסון השעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/03/2008 | 22:03 | מאת: ענת

ראיתי כאן המלצה בפורום של ד"ר שטיין כי במקרה של חוסר שקט שתואר להפריד את רכיב השעלת מהחיסון. רציתי לברר באילו נסיבות יש להפריד את הרכיב? מדוע? מתי (אם בכלל ) כן לתת אותו אם מפרידים? תודה

25/03/2008 | 23:01 | מאת: פרופ' אלי סומך

במקרים מסוימים מומלץ לדחות את מתן חיסון השעלת או אף להימנע כליל מלתת אותו. מדובר במקרים של מחלה מתקדמת של מערכת העצבים או כאשר היו תופעות לואי קשות בעקבות מתן החיסון. ניתן לתת את החיסון בגיל מאוחר יותר כאשר חלף החשד למחלת מתקדמת של מערכת העצבים. צריך לזכור כי מומלץ לדחות את מתן החיסון רק לעתים רחוקות מכיוון שחשוב מאוד להגן על התינוקות מפני מחלת השעלת.

מנהל פורום חיסונים לילדים