חצבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/03/2008 | 21:53 | מאת: ליאת

לאור התפשטות הנגיף בארץ אני קצת מודאגת. לקראת פסח אני אמורה להגיע בטיסה מטורונטו עם בתי בת השישה חודשים. ידוע לי שתינוקות מקבלים חיסונים רק מגיל שנה. מה עליי לעשות? מה כדאי לעשות?( בכל זאת, צינור סגור מלא בנוסעים... 12 שעות) האם יש אפשרות לקנות את החיסון באופן פרטי ולחסן? האם הוא יועיל? תודה רבה ליאת

21/03/2008 | 05:57 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

בארץ לא נהוג לחסן באופן פרטי, לא ידוע לי לגבי קנדה. הבעיה היא שהחיסון פחות יעיל מתחת לגיל שנה. לגבי תינוקות צעירים מגיל שנה, במקרים מיוחדים , למשל חשיפה לחולה חצבת או התפרצות באזור המגורים יש להתייעץ עם הרופא בלשכת הבריאות המחוזית לגבי הצורך בהקדמת גיל החיסון. אם ניתן חיסון לפני גיל שנה הוא אינו מבטיח התחסנות ולכן יש לחזור ולחסן בגיל שנה.

מנהל פורום חיסונים לילדים