חיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/03/2008 | 12:57 | מאת: דפני

בני קיבל אתמול חיסון גיל שנה - מחומשת ומשולשת. סביב הזוריקה בירך הופיעו נקודות אדומות והאזור נפוח. כמו-כן בני סובל מחום (לא גבוה). בנוסף בוקעות לו 2 שיניים... בטיפת חלב נאמר שאין קשר בין האדמיומיות לחיסון, מה שלא נשמע לי הגיוני... מה מומלץ לעשות? האם לגשת לרופא או לנוח ולהמתין עוד יום?

20/03/2008 | 19:59 | מאת: פרופ' אלי סומך

המדור לא אמור לתת עצות והנחיות לגבי מחלות אקוטיות ולהחליף את מקום הרופא המטפל, מכיוון שהדרך הראויה והטובה ביותר לאבחן ולטפל מחלה אצל ילד הינה לבדוק אותו. באופן כללי, חיסון מחומש יכול לגרום לחום תוך 24 שעות מההזרקה ולעתים מופיעה תגובה לחיסון בצורת אודם ונפיחות באזור ההזרקה שחולפים בד"כ מעצמם. אבל כאמור יש לודא זאת על ידי בדיקה אצל רופא הילדים שלך.

מנהל פורום חיסונים לילדים