חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/03/2008 | 22:39 | מאת: גלי

שלום רב, התינוקת שלי בת חמישה חודשים ועד כה עשינו רק את החיסונים שבסל בריאות ואני כל הזמן שומעת על כל מיני חיסונים נוספים. האם יש חיסונים שמומלץ וכדי לעשותם שלא בסל בריאות? תודה מראש.

20/03/2008 | 19:49 | מאת: פרופ' אלי סומך

נכון, קימים חיסונים חדשים שעדיין לא נכללים בסל. לגבי הבת שלך בא בחשבון החיסון כנגד זיהומים מהחידק פנוימוקוקוס הגורם למחלות שונות כמו דלקות ריאה ודלקת קרום המוח. החיסון נקרא פרבנר וניתן בהנחה בקופות החולים. תינוקות קטנים יותר יכולים להתחסן כנגד נגיף הרוטה הגורם לשלשולים. כאשר תגיע לגיל שנה צפוי שיכנס לסל גם החיסון ללאבעבועות הניתן החל מגיל שנה.

28/09/2008 | 12:56 | מאת: ריטה

שלום רב! רציתי לדעת מה העלות של החיסונים החדשים שאינם בסל הבריות?

מנהל פורום חיסונים לילדים