חיסון מחומש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

17/03/2008 | 14:40 | מאת: אמא

שלום, חיסנתי את בני בן החודשיים בחיסון המחומש ושעתיים לאחר החיסון הוא התחיל באי שקט עד שזה נהפך לצרחות מטורפות של כאב! וזה נמשך כ-3 ימים בערך(בכי המלווה בצרחות)כרבע שעה של בכי בכל פעם. אני לא נגד חיסונים כי את בני הבכור חיסנתי ולא היו לו שום תופעות לוואי. הפעם אני מאוד חוששת שייגרם נזק לתינוק, כי הוא צריך לקבל גם בגיל 4 חודשים,6 ושנה. האם יכולה להיות פגיעה בתינוק בגלל ש"הוא לקח את החיסון קשה"? איך אני יודעת שאין לו רגישות יתר לחומרים מהחיסון, שחס וחלילה איזה חומר יפגע בו?

18/03/2008 | 10:29 | מאת: אמא

18/03/2008 | 14:06 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

אי השקט הקיצוני שאת מספרת מתואר כתופעת לוואי של חיסון השעלת. זאת אינה הוראת נגד חד משמעית למתן החיסון , אך אני ממליצה לתת את החיסונים הבאים ללא מרכיב השעלת.

18/03/2008 | 18:42 | מאת: אמא

מנהל פורום חיסונים לילדים