חיסון שעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/03/2008 | 11:54 | מאת: שרי

ילידת 1997(לא חוסנה באצלולרי). נפצעה ולכן קבלה חיסון אנטיטטנוס ב2005. לא חוסנה עם כיתתה בטטנוס. הבנתי שהיום החיסון בבית הספר ניתן עם שעלת.(בוסטריקס). השאלה: לאור התפרצות שעלת באזורנו האם היא יכולה היום לקבל חיסון זה למרות שחיסוני השעלת שקבלה בעבר הם שונים? מה מומלץ? תודה

04/03/2008 | 19:01 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

לא ניתן להשיג את החיסון הא-צלולרי לשעלת כשלעצמו אלא רק כשהוא מצומד לחיסונים לטטנוס + דיפטריה. אין בכך בעיה שכן עברו שנתיים מאז שחוסנה לטטנוס (שתמיד צמוד לדיפטריה). אין גם בעיה עם העובדה שבעבר חוסנה בחיסון השעלת הרגיל.

מנהל פורום חיסונים לילדים