חיסון נגד סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/09/2016 | 08:52 | מאת: מיכל

שלום, בבית הספר של בני בן ה-13 עושים לנערים חיסון נגד סרטן הערמונים, רציתי לדעת האם זה מומלץ ואם ישנם סיכונים בעשיית החיסון ומה הם. תודה רבה.

מיכל שלום, החיסון הניתן בכיתה ז-ח אינו כנגד סרטן הערמונית. החיסון מיועד כנגד וירוס הפפילומה האנושי. בנשים הוא מיועד בעיקר למניעת סרטן צוואר הרחם, ובגברים ובנשים מונע באופן רב גם הופעת היבלות הויראליות על אברי המין ובסביבתם, כחלק מהמחלות המועברות במגע מיני. ישנם מספר מחקרים המצביעים על כך שהוא מוריד את שכיחותם גם של סרטני, הפה, הלוע, החלחולת והפין/הערווה בגברים ובנשים. בעיני זהו חיסון חשוב ומומלץ. בברכה,

06/10/2016 | 21:50 | מאת: תומר

למיטב ידיעתי, עד כה הוכח שהוא מפחית גידולים טרום-סרטניים בעיקר בצוואר הרחם. האם התפרסמו מחקרים שהחיסון מפחית גם גידולים סרטניים כפי שציינת?

מנהל פורום חיסונים לילדים